Rijprocedure CBR is nu als app verkrijgbaar

appscr-rijprAB

De rijprocedures zijn begin dit jaar vernieuwd en uitgegeven door Verjo in boekvorm. Nu heeft Verjo ook voor rijprocedure A en rijprocedure B een app ontwikkeld voor zowel iOS als Android. De rijprocedure App maakt het raadplegen van de rijprocedures makkelijker. Deze apps zijn het ideale naslagwerk voor in de lesauto, theorielokaal en onderweg.

In de apps wordt het meest wenselijke rijgedrag (verkeerstaak) van automobilisten en motorfietsbestuurders beschreven. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan defensief en sociaal rijgedrag, noodzakelijk voor een veilige deelname aan het verkeer.

Rijprocedure

De rijprocedures zijn de basis voor de praktijkexamens voor deze rijbewijscategoriƫn. De examinator (CBR) beoordeelt het rijgedrag van de examenkandidaat op basis van de rijprocedure. Deze rijprocedure apps zijn in de eerste plaats bestemd voor de rijinstructeur en de examinator. Maar ook voor anderen (politie, justitie etc) kunnen deze rijprocedure apps nuttig zijn als naslagwerk.

Bij het samenstellen van de rijprocedures is er vanuit gegaan dat de lezer goede kennis heeft van de verkeerswetgeving en geldende exameneisen (opgesteld door de Minister Infrastructuur en Milieu). De rijprocedure apps zijn geen leerplan maar een beschrijving van de leerdoelen voor de kandidaat.

Bron: verkeerspro.nl

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp