Kampen ruimt 30% van verkeersborden op tijdens actie

Het project ‘Minder borden in de binnenstad’ in de gemeente Kampen is afgerond en heeft daadwerkelijk zo’n 30 procent minder borden opgeleverd. De opruimactie van overbodige borden in de binnenstad en bij rotondes is vorig jaar zomer van start gegaan. Daarbij is de Kamper bevolking opgeroepen om via Twitter suggesties aan te reiken. Voor wethouder Treep is dit het begin om in heel Kampen overbodige borden op te ruimen.

In het voorjaar van 2012 heeft het college ingestemd met het project bordensanering binnenstad. Op advies van een stagiair verkeerskunde en met goedkeuring van de politie IJsselland werd gekozen voor een sobere opruimactie van 210 ‘overbodige’ borden, het merendeel in de binnenstad en bij rotondes. Dit levert op jaarbasis een besparing op van € 4200. Zodra de rotondeborden ook zijn afgeschreven en niet worden vervangen en onderhouden, is deze jaarlijkse besparing gerealiseerd.

 

Opruimactie

Voor wethouder Treep is deze opruimactie slechts het begin: “De meerwaarde van dit project is dat Kampenaren zelf suggesties kunnen aanreiken en dat is in deze fase ook gedaan. Ook bleek dat het verwijderen van deze borden geen afbreuk heeft gedaan aan de verkeersveiligheid.”

Bron: Verkeerspro.nl

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp