Gewapende overval op rijschool in Amsterdam Zuidoost

Twee medewerkers van rijschool Dostana uit Amsterdam zijn dinsdagmiddag slachtoffer geworden van een gewapende overval. Twee mannen kwamen de rijschool op de Bijlmerdreef in Zuidoost binnen met vragen over verschillende lespakketten. Vervolgens werd een vuurwapen getrokken en geld geëist. De twee overvallers zijn nog steeds voortvluchtig.

De gewapende overval op de rijschool vond op klaarlichte dag plaats. Politie zette onder andere een helikopter in om de mannen op te vinden, maar tot op heden ontbreekt ieder spoor. “We zijn momenteel nog bezig met sporen- en een buurtonderzoek”, zo stelt een woordvoerder van de politie. Welk geldbedrag er buit is gemaakt, dat kan hij in het kader van het lopende onderzoek niet zeggen.

Overval

Een van de medewerkers die tijdens de overval onder schot werd gehouden, laat weten dit nooit verwacht te hebben. “In de twintig jaar dat we bestaan, hebben we zoiets nog nooit meegemaakt. Ik denk dat de overval al met al vijf tot zeven minuten geduurd heeft, maar voor mijn gevoel was het veel langer.”

Hij stelt dat de twee alle lades en kasten hebben opengetrokken op zoek naar geld. “Dat het op klaarlichte dag gebeurde, dat vind ik zo opmerkelijk. Ik hoop dat de daders snel worden gevonden.”

Tips

Politie laat weten dat tips met betrekking tot de zaak welkom zijn. De politie kan getipt worden, onder andere via het digitale tipformulier. Ook wordt Burgernet ingezet om de verblijfplaats van de mannen te achterhalen.

Bron:Verkeerspro.nl

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp