CBR wijst leerling op misleidende reclame theorie-opleidingen

Het CBR waarschuwt rijbewijskandidaten voor misleidende reclames van theorie-opleiders. “We krijgen regelmatig klachten over rijscholen die de indruk wekken dat je bij hen altijd slaagt. Dat blijkt in de praktijk niet zo te zijn”, zo meldt het bureau voor rijvaardigheidsbewijzen online. “Dus let goed op als je een theoriecursus boekt”, zo wordt geadviseerd.

Het CBR haakt hiermee in op de uitspraak die de Reclame Code Commissie in augustus deed in de zaak van theorie-opleider AltijdGeslaagd. De uiting van een 100 procent slagingsgarantie is misleidend en daardoor oneerlijk, zo oordeelde de commissie.

Theorie

Het rijschoolbedrijf AltijdGeslaagd, dat stoomcursussen theorieles van een dag geeft, stelt de beschikking te hebben over de theorie-vragen en die door te spelen aan haar leerlingen. Op die manier claimt het bedrijf een slagingsgarantie van 100 procent te hebben. ”Het CBR doet al enige tijd geen zaken meer met AltijdGeslaagd en de inschrijvingsovereenkomst is opgezegd”, laat het bureau weten.

Volgens het CBR is er in de afgelopen jaren hard gesleuteld aan de vragen van de verschillende theorie-examens. “Kandidaten moeten de vragen en situaties die in het examen voorkomen dus echt begrijpen om goed te kunnen antwoorden. Het leren van plaatjes is niet voldoende”, zo werd eerder al door het CBR aangegeven. Naar theorie-leerlingen toe maakt het CBR nu dan ook een duidelijk punt: “Voor theorielessen geldt: lijkt het te mooi om waar te zijn, dan is het dat ook.”

 

Bron:Verkeerspro.nl

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp