CBR gaat geen onderscheid maken tussen rijscholen

Het CBR gaat naar consumenten toe geen onderscheid maken tussen grote rijscholen en eenmanszaken. “We begrijpen de vraag van FAM Verkeersscholen, maar kunnen daarin niets voor de grote rijopleidingen betekenen”, zo stelt CBR-woordvoerster Nathalie Dingeldein. “Wij hebben de taak om vanaf onze eigen locaties kwalitatief goede examens af te nemen, niet om verschil te maken tussen grote en kleine ondernemingen.”

Het CBR reageert hiermee op de  vraag van FAM Verkeersscholen om mee te denken over de mogelijkheden om aan consumenten een duidelijker onderscheid tussen grote rijscholen en eenmanszaken te laten zien.

Bijbaan

“Voor gegevens over de grootte van een specifieke rijschool, kunnen consumenten al op rijschoolgegevens.nl terecht”, laat Dingeldein weten. “Maar daar stopt het. Voor de grote rijscholen kunnen we op dat gebied verder niets betekenen.”

Het CBR wil gelijke tarieven voor iedereen handhaven en zegt rijscholen niet te kunnen en willen verstoren in hun concurrentiepositie. “We maken dus geen onderscheid en zullen dat ook niet gaan doen.”

Professie

FAM-voorzitter Thorald Rasker liet eerder weten de angst te hebben dat het beroep van rijinstructeur een ‘bijbaantjesvak’ wordt. Hij zei het daarnaast vreemd te vinden dat rijscholen met 12 examens per jaar dezelfde faciliteiten krijgen als een verkeersschool met bijvoorbeeld 1200 examens.

Consumenten moeten duidelijk kunnen zien of ze te maken hebben met ‘bijbaanrijscholen’ of rijopleidingen die het beroep van rijinstructeur ‘als een professie zien’, zo is zijn redenatie. Het CBR gaat daar dus niet in mee. Wel stelt de woordvoerster dat het CBR graag meedenkt over hoe de kwaliteit binnen de sector verbeterd kan worden. “Hierover hebben we steeds goed overleg met de branche.”

 

Bron: verkeerspro.nl

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp